This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Tudatos vásárló vagy? Így vásárolj gyöngyékszert!

Mindannyian tudjuk, hogy az első pillantás mekkora erővel bír. A divat, mint önkifejezés, remek eszköz arra, hogy megmutasd szavak nélkül a világnak, ki vagy valójában. Azonban ez nem minden. Ha tudatos vásárlóvá szeretnél válni, és fontos számodra, hogy mit és honnan vásárolsz, akkor mindenképp olvasd el gyöngy-edukációs cikkünket. Ismerd meg, amit viselsz, és bárhol is vásárolsz, már tudni fogod, mire figyelj. Mi garantáltan elhozzuk neked a legjobb minőségű gyöngyöket és ékszereket.

Természetes gyöngyök
Manapság nagyon ritka, emberi beavatkozás nélküli, természet adta kincs. A természetes gyöngyök folyókban, tavakban, tengerekben fellelhető. Nem mindennapisága miatt kiemelkedően drága lett.

Tenyésztett gyöngyök
Emberi beavatkozással jönnek létre, úgy, hogy egy irritatív anyagot fecskendeznek a kagyló héjába. Ezek ugyanúgy valódi gyöngyök, hiszen pontosan ugyanolyan szerkezetűek a kis emberi segítséggel formáltak, mint természetes társaik. A piacon lévő gyöngyök több mint 90%-a tenyésztett.

Édesvízi gyöngyök
Ezek a gyönyörűségek főleg Kína, Egyesült Államok és Japán  tavaiban és folyóiban találhatóak. Az édesvízi gyöngyöket 6 hónapon belül "szüretelik", ami költséghatékony megoldás, sőt, egy osztriga akár 50 gyöngyöt is képes létrehozni. Többféle színben és formában kapható a természet gyönyörű ajándéka, de leggyakrabban a szabálytalan forma jellemzi, amit mi "barokk" megnevezéssel illetünk. Annak ellenére, hogy olcsóbbak és kevésbé fényesek, mint a sósvízi gyöngyök, sokkal ellenállóbbak a karcolásokkal és repedésekkel szemben.

A gyöngyök osztályozása
A tenyésztett édesvízi gyöngyöket a kínai gyöngy osztályozási rendszerével minősítik, amely I., II., III. és IV. osztályba sorolja. A minőségi besorolás függ a gyöngyök felületének minőségétől, fényességétől, alakjától és tökéletességétől, amit kerekségében és szimmetriájában határoznak meg. Az I. osztályú gyöngy lenne a legmagasabb fokozat, a IV. osztály pedig a legalacsonyabb osztályt képviseli. Ennek egyszerűsítése érdekében sok gyártó az A-AAAA skálát használja.

Győződj meg róla te magad, milyen magas minőséget képviselnek ékszerkülönlegességeink. Kattints ide, és vedd szemügyre a szebbnél szebb darabokat.



 

 forrás: belabelled.eu, @youareperl

 

Cart

No more products available for purchase

Your cart is currently empty.